Za boljše delovanje ta stran, uporablja piškotke

Več o piškotkih

Strinjam se

NS-Ljutomer.si uporablja piškotke, če boste nadaljevali brskanje po našem spletnem mestu, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta kliknite "Strinjam se".
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku

 

mera majhen        

nogometni tabor2014 piknik podelitev  25Nogometni tabor se je zaključil s piknikom s starši, podelitvijo priznanj in nogometno tekmo, kjer so se pomerili otroci in njihovi starši. Slike z letošnjega tabora najdete v naši galeriji slik.

Izdelava spletnih strani    turnirji com   

Odnos staršev do otrok po tekmi

Vsako tekmovanje nam prinese zmagovalce in poražence, oziroma dobro in slabo igro. Nikakor ni možno, da bi rezultatsko dosegli stanje kjer so vsi zmagovalci in so vsi dobro odigrali. Kljub vsem željam, da bi otrokom uspeli vcepiti pomen nastopanja,

učenja in ne zmagovanja se pri udeležencu pojavi želja po pokalu, medalji, nagradi itd.


U-14 Kovinar-Ljutomer 2013Spodaj so tri stvari katerih po nogometni tekmi ne bi smeli reči svojemu otroku.
Primerjati svojega otroka z drugimi igralci: med vsemi dejanji je to sigurno najslabše kar lahko kot starš storite svojemu otroku zato tega ne počnite nikoli. Primerjanje z drugimi igralci pove vašemu otroku, da si želite kako naj bi bil dober kot nekdo drug, oziroma koliko slabši je od nekoga. S tem uničujete njegovo samopodobo in samozavest, lahko pa se celo pripeti, da otrok zameri soigralcu s katerim ste ga primerjali, oziroma do njega postane nasilen, sovražen in prijateljstvo gre po zlu.
Razpravljati o njegovi slabi predstavi: starši naj ne bi nikoli diskutirali o slabem nastopu svojega otroka saj s tem:
1.    sprožimo pri otroku mehanizem samoobrambe in ne bo več odprt za ideje kako lahko stvari izboljša
2.    lahko ustvarimo negativno ozračje v družini
3.    otroka demotiviramo in lahko celo izgubi ljubezen do samega športa
Ničesar: s tem, ko otroku po nastopu ne rečete ničesar pri njih sprožite občutek, da s svojo igro niso dosegli vaših standardov. Tišina po tekmi je isto kot razpravljanje o slabi predstavi.
Zavedati se je potrebno:
•    da ste vi tam samo zato, ker ste njegov starš in ste dolžni svojega otroka maksimalno podpirati
•    otrok je tam zaradi zabave in ne zaradi možnih „milijonov" v prihodnosti
•    trener je dolžan narediti analizo nastopa in načrt za izboljšanje tako posameznika kot moštva v celoti
Nogometni tabor Ljutomer 2013Spodaj so napisani trije predlogi kako naj bi se kot starš obnašali do otroka po tekmi.
Ali si se zabaval? S postavljanjem odprtih vprašanj lahko pridobite zelo dobre in pomembne odgovore. S tem otroku poveste, da je zabava in učenje pred zmagovanjem. Vse preveč staršev od svojega otroka zahteva, da je med najboljšimi, če ne celo najboljši na igrišču. S tem ustvarjate negativen pritisk in uničite za njega najbolj pomemben faktor, zabavo.
Ne skoparite s komplimenti: časi so se spremenili in dokazano je, da negativen pritisk ne pomaga. Igralci si želijo biti najboljši in s tem se sami zavedajo svojih napak. Veliko boljši učinek dosežete v situaciji, ko ga opomnite na najboljše kar ste videli, saj s tem dosežete še večjo vnemo na naslednjih treningih in tekmah
Kaj si se naučil? Še eno čudovito odprto vprašanje na katerega ni možno dobiti odgovor „da" ali „ne". Dokazano je, da so igralci dobili največji zagon, ko so se naučili nekih novih nogometnih veščin in ne ko so zmagovali. Znanje nečesa kot motivacija traja dlje, saj navdušenje po zmagi traja samo do naslednje tekme, oziroma izgine že drugi dan. Največ kar lahko storite za svojega otroka je, da mu vsadite ljubezen do učenja. Osredotočite se na to in največji rezultati bodo v prihodnosti neizogibni.

mera logo

inst kapun

abak TV AS oglas