Za boljše delovanje ta stran, uporablja piškotke

Več o piškotkih

Strinjam se

NS-Ljutomer.si uporablja piškotke, če boste nadaljevali brskanje po našem spletnem mestu, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta kliknite "Strinjam se".
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku

 

mera majhen        

nogometni tabor2014 piknik podelitev  25Nogometni tabor se je zaključil s piknikom s starši, podelitvijo priznanj in nogometno tekmo, kjer so se pomerili otroci in njihovi starši. Slike z letošnjega tabora najdete v naši galeriji slik.

Izdelava spletnih strani    turnirji com   

Vaje za moč - doma

U13 NŠ LjutomerAli lahko na treningu dobim vse kar me pripelje na vrh? Ali lahko brez dodatnega individualnega dela napredujem na najvišji nivo? Koliko dodatnega časa porabijo najboljši za izpopolnjevanje?

Vse in še veliko tega je potrebno preveriti kajti,če stremimo k vrhu in storimo vse kar je potrebno na svoji poti za dosego najboljših rezultatov bomo nagrajeni. David Beckham,  Cristiano Ronaldo, Steven Gerrard, Wayne Roony, Novak Djoković, Rafael Nadal in ostali porabijo tudi po dve do tri ure dnevno za dodatno delo – izpopolnjevanje. Na srečo ni vedno vse podarjeno, za večji uspeh je poleg nadarjenosti potrebno še dodatno delo. Spodaj vam navajamo 10 vaj za osnovno moč katere lahko izvajate sami in sicer doma ob gledanju tekme in poslušanju vaše najljubše glasbe. Delate lahko zjutraj in zvečer.

Čas dela:      30 sekund
Čas odmora: 30 sekund

Odmor med serijami: 5 min / aktivno (raztezne vaje), število serij: 2 – 3. Bodite pozorni na dihanje med vajami, naj bo pravilno (opisano pri vsaki vaji) in globoko.

1. Trebušne sklece

Ležimo na hrbtu, roki prekrižamo na prsih, nogi dvignemo od tal, ju pokrčimo v kolenih približno pod kotom 90 stopinj in prekrižamo stopala, nogi držimo tako ves čas vaje. Zgornji del trupa dvigujemo proti kolenom, rahlo zadržimo in se spustimo proti tlom ter se ustavimo 5 cm od tal in zopet proti kolenom... Vdihujemo, ko se spuščamo nazaj in izdihujemo, ko se dvigamo

2. Navadne sklece

Ležemo na prsi, roke so v širini ramen, dlan plosko na tleh, telo v ravnem položaju s prsti na tleh. Dvigamo in spuščamo se v tem položaju. Telo mora ostati v ravnem položaju, pogled naravnost. Vdihujemo, ko se dvignemo in izdihujemo, ko se spuščamo.

3. Počepi

Stojimo pokončno, noge v širini ramen, roke iztegnjene 90 stopinj na telo, pogled naravnost. Na celih podplatih se spustimo v počep do kota 90 stopinj (raje manj, nižje ni priporočljivo), hrbet vzravnan, malo zadržite in se vrnite v začetni položaj. Vdihujemo, ko se dvignemo in izdihujemo, ko se spuščamo.

4. Trebušne sklece, bočno – leva stran

Pokal U19 Goričanka-Ljutomer 2013Ležimo na boku, roki prekrižamo na prsih, nogi skupaj in rahlo pokrčeni s prekrižanima stopaloma ležita na tleh. Zgornji del trupa dvigujemo navzgor proti kotu 90 stopinj, ne da bi obračali nogi, rahlo zadržimo in se spustimo proti tlom ter se ustavimo 5 cm od tal in zopet proti ...Vdihujemo, ko se spuščamo nazaj in izdihujemo, ko se dvigamo

5. Trebušne sklece , bočno - desna stran

Ležimo na boku, roki prekrižamo na prsih, nogi skupaj in rahlo pokrčeni s prekrižanima stopaloma ležita na tleh. Zgornji del trupa dvigujemo navzgor proti kotu 90 stopinj, ne da bi obračali nogi, rahlo zadržimo in se spustimo proti tlom ter se ustavimo 5 cm od tal in zopet proti ... Vdihujemo, ko se spuščamo nazaj in izdihujemo, ko se dvigamo

6. Hrbtne mišice

Ležimo na trebuhu, nogi sta iztegnjeni s stopali v širini bokov ter ju s prsti opremo ob tla, roki s prekrižanimi prsti damo za glavo - na tilnik, pogled je usmerjen v tla. Trup dvigujemo od tal navzgor, vendar ne do maksimuma, prsti noge so vedno v stiku s podlago, za trenutek zadržimo položaj ter se nato spustimo, vendar ne čisto do tal in spet dvignemo ... Vdihujemo, ko trup dvigamo navzgor in izdihujemo, ko se spuščamo navzdol.

7. Navadne sklece z višine

Noge postavimo na rob stola, klopi ali postelje, roke v širini ramen z dlanjo na tleh tako, da se lahko dvigamo in spuščamo na rokah, pogled naravnost. Dvigamo in spuščamo se v tem položaju, telo mora ostati v ravnem položaju, pogled naravnost. Vdihujemo, ko se dvignemo in izdihujemo, ko se spuščamo.

8. Izpadni korak - naprej

U13 Veržej 2013Stojimo pokončno z vzravnanim hrbtom, stopala v širini ramen, roke ob telesu (v rokah lahko držite manjše uteži), pogled naravnost in naprej, ramena potisnemo nazaj. Naredimo daljši korak naprej in sicer tako da nogo dvignemo v kot 90 stopinj s telesom in se spustimo do pravokotnega položaja v kolenu, koleno zadnje noge spustimo proti tlom, vendar ne do tal. Rahlo zadržimo in se počasi vrnemo v začetni položaj ter nadaljujemo z drugo nogo. Vdihujemo, ko se spuščamo v izpadni korak in izdihujemo, ko se vračamo v začetni položaj

9. Trebušne sklece z vrtenjem

Usedemo se na tla, noge pokrčene in dvignjene v zrak ( 5 cm od tal ), stopala prekrižana, telo rahlo nazaj, roke prekrižane na prsih. Vajo izvajamo tako, da se z zgornjim delom telesom obrnemo v levo, s spodnjim delom pa v desno stran ter obratno. Vdihujemo, ko obrnemo zgornji del telesa v stran in izdihujemo, ko se vračamo v začetni položaj.

10. Dviganje na prste

Stojimo pokonci ( najbolje na robu klopi, robu stopnic,...) s stopali v širini bokov, roke sproščeno ob telesu (v rokah lahko držite manjše uteži), pogled naravnost in naprej. Dvignemo se na prste (maksimalen izteg pete), zadržimo nato se počasi spustimo nižje od začetnega položaja in zopet dvignemo … Vdihujemo, ko se dvigujemo na prste in izdihujemo, ko se spuščamo.

mera logo

inst kapun

abak TV AS oglas