Za boljše delovanje ta stran, uporablja piškotke

Več o piškotkih

Strinjam se

NS-Ljutomer.si uporablja piškotke, če boste nadaljevali brskanje po našem spletnem mestu, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta kliknite "Strinjam se".
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku

 

mera majhen        

nogometni tabor2014 piknik podelitev  25Nogometni tabor se je zaključil s piknikom s starši, podelitvijo priznanj in nogometno tekmo, kjer so se pomerili otroci in njihovi starši. Slike z letošnjega tabora najdete v naši galeriji slik.

Izdelava spletnih strani    turnirji com   

Prva zlata učna doba

ljutomer beltinci 20V tej starosti otroci prehajajo v obdobje katerega lahko poimenujemo prvo zlato učno obdobje na področju motorike. V tem času je koordinacija gibov zelo dobra in s pravilnim treningom se gibljivost lahko zelo dobro razvije, oziroma nazaduje. V tej dobi so igralci bolj skoncentrirani in njihova sposobnost zaznavanja, opazovanja ter ponavljanja je dobra.

Določeni gibi se izvajajo z zelo visoko amplitudo, še naprej razvijamo splošno vzdržljivost, splošno in specialno koordinacijo, upravljanje žoge, natančnost zadevanja cilja.

U-11, 10 LET STARI IGRALCI
1. V tej starostni dobi se še bolj koncentriramo na razvoj pomembnih prvin kot so:
• uporaba trikotnika v igri
• diamantna oblika v igri
• še bolj izpostaviti pomembnost vlog v obeh fazah igre, tako v napadu kot pri branjenju
• visoka koncentracija pri izvajanju osnovnih tehničnih prvin v igri kot so: podajanje, kontrola žoge, udarci na vrata, osnovna tehnika vratarja in njegova vloga v igri
2. Nadaljevati z izboljšanjem osnovnih tehničnih prvih z omejenim pritiskom nasprotnika
3. Še naprej poudarjati načela pomembna za nogometno igro ter opozarjati na vlogo posameznika v obeh fazah igre. Še zlasti mora igralec razumeti njegovo vlogo tako pri podpori ekipe v napadu in ponovnem odvzemanju žoge pri branjenju. Prav zaradi kasnejšega večjega števila igralcev in še večje igralne površine igralci potrebujejo pravilna navodila pri izvajanju svojih vlog. Igralci potrebujejo osnovno znanje o tem kako se med tekmo njihove vloge spreminjajo glede na smer igre (napad, obramba, prekinitve).
4. Izpopolnjevati osnovne kombinacije pri prekinitvah igre (prosti strel, indirekt, udarec iz kota,...)

U12Povzetek

• Povečati koncentracijo pri izvedbi tehničnih elementov
• Izvajanje tehničnih prvin pri omejenem pritisku
• Osnovno znanje pri spreminjanju vlog glede na smer igre
• Trikotniki in diamantna oblika
• Nenehno izboljševanje osnovnih tehničnih prvin
• Omogočiti igralcem, da čim več igrajo in razmišljajo samostojno
• Spodbujati pravilno besedno komunikacijo med soigralci
• Spodbujati igralce naj sami delajo doma - individualno, predvsem obvladovanje žoge
Igra je za vse igralce - vsakogar je potrebno spodbujati k sodelovanju še posebej tiste z manj poguma. Na treningu in tekmi vedno spodbujamo uporabo spretnosti, kreativnosti in samoodločanja. Ne pričakujte pri najmlajših uporabo pas igre, ter izvajanja taktičnih zamisli v povezavi z igralnimi mesti.

PUSTIMO NAJ BO ČIMBOLJ PREPROSTO!
Izvajanje nekakšnih igralnih sistemov narekuje najmlajšim igralcem ozko-usmerjeno točno določeno gibanje namesto, da se zares igrajo. Prav tako ne zatirajte ustvarjalnih in nadarjenih „driblerjev". To je čas, ko igralci preizkušajo vse svoje sposobnosti in se učijo na poizkusih in napakah. Spodbujajmo jih tako na treningih kot na tekmah, da je to njihova igra in naj jo igrajo z veseljem. Zavedajte se, da je nogomet igra igralcev, zato praviloma naj na tekmah vstopijo v igro vsi igralci.

DOKUMENTACIJA TRENERJEV

Trenerji so dolžni voditi sledečo dokumentacijo in jo imeti vedno na razpolago za vpogled vodstvu Nogometne šole:
1. Osnovne podatke o igralcih z vsemi podatki (naslov, telefon, starši, šola,..)
2. Testiranje
3. Načrtovanje in poročila
4. Mesečno prisotnost igralcev na treningih
5. Oddaja pobrane vadnine po navodilih vodje NŠ

mera logo

inst kapun

abak TV AS oglas