Za boljše delovanje ta stran, uporablja piškotke

Več o piškotkih

Strinjam se

NS-Ljutomer.si uporablja piškotke, če boste nadaljevali brskanje po našem spletnem mestu, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta kliknite "Strinjam se".
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku

 

mera majhen        

nogometni tabor2014 piknik podelitev  25Nogometni tabor se je zaključil s piknikom s starši, podelitvijo priznanj in nogometno tekmo, kjer so se pomerili otroci in njihovi starši. Slike z letošnjega tabora najdete v naši galeriji slik.

Izdelava spletnih strani    turnirji com   

Motivacija igralca v nogometu

Vedno bolj se govori o tem kako pomemben je motivacijski faktor v nogometu in v športu. Vedno bolj je za trenerja pomembno vprašanje kako motivirati igralca in ekipo za boljši pristop in s tem povezan rezultat, tako na treningih kot na tekmah.

V kolikor trener v tem uspe bo igralec kazal več zanimanja za delo, v nasprotnem primeru bo obratno; to pomeni, ne bo se trudil toliko kot je potrebno.Trener naj bi ustvaril neko zdravo, pozitivno atmosfero kjer naj bi se vsak igralec počutil lagodno. Vsakega igralca je potrebno obravnavati kot posameznika in mu dovoliti oziroma ga spodbujati naj razvija svojo kreativnost. Trening mora biti kompleksen in zanimiv, vaje pa naj prebudijo njihovo željo po kreativnosti in ustvarjalnosti. Z igralnimi oblikami dosežemo visok nivo tekmovalnosti in s tem ustvarjamo občutek zaradi katerega si igralci mislijo, da oni vodijo igro. Tak občutek je odličen, saj vsakomur daje občutek vrednosti, trener pa samo z določanjem zahtev doseže dajanje maksimuma pri vsakem posamezniku.

Nekaj nasvetov za doseganje čim večje motivacije posameznika in ekipe:

Memorial Lebar 2013- na trening pridimo popolnoma pripravljeni in vsaj 15 minut pred njegovim pričetkom.
- okolje organiziramo tako, da omogočimo posamezniku doživetje uspeha.
- igralcem je potrebno dovoliti sprejemanje večje osebne odgovornosti pri odločanju in sprejemanju pravil na treningu (pokažemo tri rešitve nato sami izberejo katero želijo,...).
- na igralce pozitivno deluje pohvala tako verbalna kot neverbalna. Posebno pozornost je potrebno nameniti tistim, kateri se na treningih ne trudijo maksimalno in s tem ne dobivajo potrdila svoje vrednosti. Ekipi je potrebno predstaviti vlogo vsakega posameznika.
- potrebna je sposobnost postavljati objektivne in dosegljive cilje tako za posameznika kot za ekipo. To so cilji katere lahko dosegamo z vloženo količino napora in odgovarjajo zmožnostim. Dosegljivi cilji zagotavljajo večjo možnost za uspeh.
- na treningu je potrebno omogočiti raznolikost s tem, ko igralcem občasno menjamo igralna mesta in jim določamo drugačne vloge. S tem dosežemo še večjo zainteresiranost posameznika obenem pa jim omogočimo razumevanje različnih igralnih pozicij.
- izboljšajte si vaš besedni zaklad in koristite pozitivne stavke tudi, ko želite nekomu povedati, da dela narobe, slabo ...
- zavedajte se, da ste samo prehodna a zelo pomembna faza na poti h končnemu uspehu posameznika, ekipe.
- vsakomur dajte možnost in še več možnosti in takrat, ko že desetič ni odigral tako kot ste si vi zamislili, mu dajte še eno in še eno in še.... Bodite vztrajni pri vsakomur posebej in se do njega obnašajte tako kot bi vi želeli, da bi se nekdo do vas takrat, ko vam ni šlo ali vam ne gre.
- uspeh je sestavljen iz več faktorjev, bolj so pokriti s strani stroke, boljše možnosti za vrhunske rezultate imajo, tako igralci kot ekipa.

mera logo

inst kapun

abak TV AS oglas